Witte thee


Witte thee is over het algemeen kostbaarder dan andere theesoorten. Voor witte thee worden alleen de eerste, jonge knoppen en jonge blaadjes van de theestruik gebruikt. Slechts twee dagen per jaar kunnen de bladknoppen (Yin Zhen) en jonge blaadjes (Pai Mu Dan) geplukt worden. Binnen 48 uur na het plukken wordt de thee bewerkt en gedroogd. Daarna wordt het twee dagen bewaard in houten kisten en gebrand. De thee wordt volledig met de hand verwerkt en is zeldzamer dan andere theesoorten. Dit maakt deze theesoort uniek. Door de subtiele smaak is witte thee zeer geschikt voor beginnende theedrinkers. De smaak is veel zachter dan zwarte of groene thee, waardoor je snel went.

We hebben vier voordelen van witte thee voor je op een rijtje gezet.
Door de hoeveelheid aanwezige fluoride, is het goed voor tanden en botten.
Het bevat veel vitamine C en polyfenolen.
Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten.
Het is goed voor de huid.