Matcha pannenkoeken


Matcha wordt in de moderne keuken steeds vaker gebruikt in recepten. Wat dacht je van Matcha wafels, Matcha taart en Matcha muffins? Vandaag delen we graag het recept van de Matcha pannenkoeken.

Wat heb je nodig?
Ingrediënten (voor 10-12 kleine pannenkoekjes):

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 50gram boter
  • Matcha latte
Zo maak je het
  • Mix de eieren, suiker, bakmeel en vanillesuiker tot een glad beslag
  • Voeg de Matcha toe aan het beslag en mix dit goed
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur
  • Voeg de boter toe aan het beslag en mix dit goed
  • Nu is het beslag klaar om mee te bakken!
  • Gebruikt een dunne koekenpan of speciale pannenkoekenpan
  • Schep met een grote ijsschep 3 kleine rondje in de pan en maak het beslag mooi egaal met de bolling van de ijsschep.
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar.
  • Zorg dat de pannenkoekjes niet te ver (bruin) gebakken zijn, want dan verliest het sneller de mooie groene kleur.

Smakelijk!

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd